1). الزام به تنظیم سند رسمی ملک بازداشتی:. یکی از موارد رد دعوای الزام به تنظیم سند رسمی این است که، اگر ملکی در رهن، بازداشت یا توقیف باشد نمی توانید این دعوا را مطرح کنید. دادگاه شکایت شما را رد میکند.
2). دعوا الزام به تنظیم سند ملکی که ثبت نشده است. اگر ملکی در اداره ثبت اسناد و املاک، ثبت نشده باشد، نمی توانید این شکایت(دعوا) را مطرح کنید. در صورت مطرح کردن این دعوا در خصوص ملک ثبت نشده، دادگاه دعوای شما را رد می کند
3). باید بدانید اگر زمینی(عرصه) وقف باشد و شما دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی اعیان(ساختمان) را مطرح کنید. باید حتما اداره اوقاف را نیز به همراه فروشنده طرف دعوا قرار دهید. در غیر این صورت دعوای شما رد میشود.
4). شکایت از تمام فروشندههای با واسطه و مالکی که ملک به نامش ثبت است در یک دادخواست:. در این دعوا، دادگاه صرفا شخصی را که ملک به نام او ثبت شده است، محکوم میکند.
در نتیجه اگر ملکی را از شخصی خریداری کردید و فروشنده مستقیم شما، آن ملک را از مالک اصلی خریداری کرده است. شما باید مدارک مالکیت فروشنده مستقیم خود را از وی بگیرید.
چرا که اگر ملک به نام شما ثبت نشود، باید علاوه بر فروشنده مستقیم خود، از مالک اصلی که مال به نامش است نیز شکایت کنید.
در این صورت مالک اصلی، به حضور در دفترخانه و تنظیم سند محکوم میشود و فروشنده مستقیم شما باید خسارات وارده به شما را پرداخت کند.
این نکته را در نظر داشته باشید که دادگاه فورا از اداره ثبت، استعلام میگیرد. در صورتی که ملک به نام خوانده نباشد یا در رهن و بازداشت باشد، دعوی را رد میکند.
پس حتما علاوه بر فروشنده مستقیم خود، فروشندههای قبلی ملک تا مالک اصلی را طرف دعوا قرار دهید وگرنه شکایت شما رد میشود.
5). اگر در قرارداد، مال باید در تاریخ مشخصی به شما تحویل داده شود، باید همراه با الزام به تحویل مال، تنظیم سند را هم درخواست کنید و گرنه شکایت شما پذیرفته نمیشود.
6). چنانچه ملکی در رهن باشد، و شما علاوه بر طرح دعوای الزام به تنظیم سند، ابطال سند رهنی را هم از دادگاه بخواهید باید، مرتهن(شخصی که سند در رهن وی است) را نیز به عنوان خوانده قرار دهید و گرنه دعوای شما رد میشود.
مطالب مرتبط: دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، دعوای الزام به تنظیم سند اعیانی
نویسنده: محمدعلی پوریانیک وکیل ملکی
Nice post. I was checking continuously this blog and I’m inspired!
Extremely useful information specially the last section :
) I deal with such info much. I used to be seeking this
certain info for a very lengthy time. Thanks and best of luck.
Thanks alot
ممنونم بابت اطلاعات مفیدی که میدید??
متشکرم از توجه شما!!
You made some really good points there. I checked on the web to learn more about the issue and found most people will go along
with your views on this website.
Thank you for your comment
اگر شخصی قولنامه ای ملک سند دار رو بصورت دو دانگ فروخته باشد ب فرزند خود بعد از ۱۵سال فوت نماید و تاریخ مشخص شده برای حضور در دفترخانه همان ۱۵سال قبل باشد بعد از فوت صاحب اصلی یعنی پدر ,خریدار میتواند به طرفیت ورثه دادخواست الزام به تنظیم سند بدهد اینکه ۱۵سال پیگیر نبوده امکان حکم الزام به تنظیم وجود داره بدون هیچ اظهارنامه ای طی۱۵سال
سلام و عرض ادب! در این مورد شما باید به طرفیت ورثه اظهارنامه ارسال کنید و در اظهارنامه مهلتی را برای حضور ورثه در دفتر خانه تعیین نمایید. بعد از اتمام مدت دادخواست الزام به تنظیم سند را در دادگاه مطرح کنید. موفق باشید