مسائل و موضوعات لازم برای بررسی قبل از ورود به هیات مدیره یا مدیرعاملی یک شرکت
«حتما می دانید که شغل مدیرعاملی و عضو هیات مدیره بودن علیرغم اینکه ممکن است بسیار جذاب باشد تبعات سنگینی دارد بنابراین در صورتی که خواستید وارد هیات مدیره یک شرکت شوید یا مدیرعاملی یک شرکت را پذیرفتید حتما موارد زیر را تا حد امکان به صورت دقیق بررسی کنید.»
1). اول از همه باید نسبت به موضوع شرکت به صورت کامل مطلع شوید. اساسنامه و دیگر مدارک شرکت را قبل از ورود به هیات مدیره مطالعه کنید. اگر جزء مدیران یک شرکت شدید باید در راستای موضوع شرکت عمل کنید وگرنه دچار مشکلات عدیدهای خواهید شد و حتی مسئولیتهای حقوقی و کیفری سنگینی برای شما خواهد داشت.
2). اختیارات هیات مدیره در شرکت را به صورت دقیق بررسی کنید. شما وقتی به عنوان مدیر وارد یک شرکت میشوید باید بتوانید به صورت مستقل تصمیمگیری کنید. مواظب باشید صرفا ماشین امضا نباشید. بسیار مشاهده شده که افرادی با حقوقهای خوب به عنوان هیات مدیره یا مدیرعامل وارد یک شرکت میشوند اما متاسفانه توسط افراد دیگر به صورت کامل کنترل میشوند و این افراد صرفا ماشین امضاء در شرکت هستند.
3) وضعیت مالی شرکت را به صورت کامل بررسی کنید. با مطالعه صورتهای مالی، ترازنامه و دیگر مدارک شرکت از وضعیت مالی میتوان مطلع شد. از وضعیت بدهیهای مالیاتی و تامین اجتماعی شرکت کاملا مطلع شوید چرا که تبعات سنگینی برای شما خواهد داشت. اداره یک شرکت نیاز به منابع مالی کافی دارد. اگر در تامین منابع مالی دچار مشکل شوید نمیتوانید شرکت را اداره کنید و دچار مشکلات جدی خواهید شد.
4) منابع انسانی شرکت را دقیق بررسی کنید. مهمترین موضوع یک شرکت به نظر بنده منابع انسانی آن است. آیا ارکان مختلف منابع انسانی با یکدیگر تعامل سازنده دارند؟ شناخت نسبی از منابع انسانی میتواند در تصمیمگیری شما موثر باشد.
5) چارت سازمانی یک شرکت را دقیق بررسی کنید و وظایف هر بخش را مطالعه کنید.
6) تعهدات شرکت را به صورت دقیق بررسی کنید آیا شرکت از پس تعهدات خود برمیآید یا خیر؟
7) اعتبار شرکت را در جامعه بررسی کنید. با بررسی رزومه و تحقیق در خصوص عملکرد شرکت میتوان تا حدودی اعتبار یک شرکت را مشخص کرد.
8) حتما از مشاوران حقوقی، مالی و اداری با کیفیت برای بررسی مدارک شرکت کمک بگیرید. بعد از قبولی سمت هیات مدیره یا مدیرعاملی از مشاوران عالی بهره بگیرید یک مشاور عالی به اندازه چند نیروی متخصص به شما کمک خواهند کرد.
9) اطلاعات حقوقی خودتون رو در حوزه کاریتون بالا ببرید و مسئولیتها و اختیارات و همچنین تبعات شغلتون مطلع باشید. درست اینه که حتما از مشاور حقوقی خبره استفاده کنید.
10) در صورتی که در خصوص موضوع شرکت، دانش یا تخصص کافی ندارید و یا روش اداره شرکت را به صورت کامل بلد نیستید، از قبول این شغل خودداری نمایید.
«رعایت این نکات از شما در مقابل مشکلات پیش رو محافظت میکند و و باعث میشود تصمیم درست را بگیرید.»
ویدئو با موضوع بررسی شغل میرعامل و سمت اعضا هیات مدیره قبل از قبولی
مطالب مرتبط: نحوه اداره یک شرکت سهامی
نویسنده: محمدعلی پوریانیک
به موارد مهمی اشاره شد اما ای کاش کمی تخصصی تر و با جزئیات بیشتر به موضوع می پرداختید . لطفا در صورت امکان از منظر سایر موارد تخصصی و به جزئیات بیشتر بپردازید
درود و ارادت! چنانچه موضوع خاصی در نظرتون هست بفرمایید تا روش کار کنیم. سپاس
اخیرا به دلیل یک مشکل حقوقی در تعهدات مالی شرکتی، به آقای پوریا نیک درخواست مشاوره دادم و ضمن طرح کلی موضوع، با سعه صدر، مسیر درست و حتی بخشی از جزییات مهم تنظیم اظهارنامه و دادخواست رو بدون چشم داشت ارائه کردند.
تسلط و تعهد در ایشان برای بنده مسجل شد و براشون آرزوی موفقیت های روزافزون دارم.
سپاس از اظهار لطف شما بزرگوار!!!